donderdag 13 maart 2014

Nu algemeen is bekend dat er altijd wel iets scheelt met de mannen op online dating.
Je leert dat accepteren en je kijkt wat voor jou nog net aanvaardbaar is om een week/maand/jaar van je leven mee te delen. Je mag niet direct een oordeel vellen over mensen met fetishen en relaties zijn niet gemaakt voor opgevers.

Gaat het even wat minder? Vecht voor je relatie en geef je volledig, wat andere datingboeken ook wel mogen zeggen. Misschien mislukt het wel na enige tijd, even n'een nacht goed drinken/uitgaan/films kijken en hopelijk in je eigenlijk bed terechtkomen... maar je kan tenminste niet verwijten dat je er niets alles aan gedaan hebt om het toch te doen slagen. En dat is ook dé ideale gedachte om zaken af te sluiten 'je hebt er alles voor gedaan, het heeft niet mogen werken, helaas pindakaas.'


Maar je dient wel te realiseren dat 'sometimes good is good enough'. Een quote die momenteel mijn leven beheerst. Het gaat puur hierover dan, als je het goed hebt met iemand, dan hoef je jezelf niet elke dag de vraag te stellen of dit echt wel 'good enough' is. Loopt er iemand rond waar je het nog beter mee zal hebben dan je huidige relatie? Waarschijnlijk wel. Maar hoef je daarom je huidige relatie daarvoor te beëindigen om die persoon misschien nooit tegen te komen? Het leven is nu eenmaal al zo kort, De kans is waarschijnlijk klein en kom je die dan toch tegen? So be it , maar dat zijn zorgen voor later en niet voor op het heden. Profiteer van elk moment dat je dag enigszins gelukkig maakt. En ga op zoek naar dat ene in deze wereld die je ergens nog wat stabiliteit kan brengen.


'Wil ik wel met haar door het leven gaan' en 'verknoei ik niet al mijn andere mogelijkheden'. Kortom zoals eerder gezegd, het heden is belangrijk, al de rest hoef je echt niet aan te denken of over te piekeren. Twijfels vormen ook een vicieuze cirkel. Je bent over 1 zaak te twijfelen en binnen de kortste keren begon je over alles in je leven te twijfelen. Het heet een midlife crisis, opnieuw: dit is enkel voor in de toekomst, nu hebben we daar allemaal geen last van en willen we zo'n gedachten eigenlijk liever uit ons denken vermijden. Het heet positieve gedragstherapie. And it works, altijd jezelf wijsmaken dat je gelukkig bent, it's sure gonna work after a while. Nu zo neurotisch zijn we nu ook weer niet. Maar het is toch nodig om slechte zaken uit je leven/gedachten te bannen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten